NEWSLETTER JUNY/JULIOL 2023

20/07/2023

DESTACAT

JA S’HA GRADUAT LA PROMOCIÓ LUMINE!

La cerimònia de graduació de la promoció Lumine va tenir lloc el dilluns 26 de juny a la Mediateca de l’edifici de Secundària. La celebració va ser un acte d’homenatge als nostres alumnes de segon de Batxillerat que després de 15 anys han acabat la seva escolaritat i, en uns mesos, començaran una nova etapa acadèmica i personal.

 A l’acte van intervenir la Sra. Pemán, el Sr. Lara, diferents professors de la secció, una representació d’alumnes de la promoció i també una representació de les seves famílies. 

Durant la cerimònia de graduació els alumnes van rebre uns obsequis que tota la comunitat d’Aula va preparar, amb molta il·lusió. D’una banda, van rebre un llibret personalitzat on es recollien fragments dels discursos de les famílies, els professors, i els alumnes. que van intervenir durant la cerimònia. De l’altra, van rebre un “portaespelmes” en honor al nom de la promoció. Els “portaespelmes” van ser dissenyats per la professora de Disseny, la Sra. Ansorena, i fabricats a l’obrador de l’escola. Cada un d’ells, a més, duia incorporat un dibuix realizat pels fillols de la promoció Lumine (promoció Heisenberg), que el proper curs faran primer d’ESO.

Vam retre homenatge a Aritz Salsas, alumne de la promoció que va traspassar fa un any, unint el seu nom al de la promoció en senyal de la seva pèrdua. 

La cerimònia va concloure amb una actuació musical a càrrec d’uns alumnes i de la Sra. Melo. En acabar, tots els assistents van sortir al Pati de les Oliveres a brindar per l’avenir. 

ACTUALITAT

MEDITERRANEAN UNION MODEL

On May the 12th, we celebrated the UMed summit. Students from first-year BTX and ESO IV participated in the debate within the framework of the Mediterranean Union Model, under the coordination of Sr. Porqueres.

The Aula UMed project was created to make students share the values of the Barcelona Declaration of 1995 of the Union for the Mediterranean. Participating students take the role of the Heads of State of one of the countries of the Union (previously assigned) in a simulation of a summit to discuss international issues of the Mediterranean. 

This year’s topic for debate at the plenary session was framed within SDG 8 (Sustainable Development Goals established by the UN): Measures to promote sustained, inclusive and sustainable economic growth, full employment and productive and decent work for all. In particular, the discussion was about the measures needed to achieve targets 8.3 and 8.5 of SDG 8. 

Goal 8.3: Promote development-oriented policies that support productive activities, decent job creation, entrepreneurship, creativity and innovation, and encourage the formalisation and growth of micro, small and medium enterprises, including through access to financial services.

Goal 8.5: By 2030, achieve full and productive employment and decent work for all women and men, including young people and persons with disabilities, and equal pay for work of equal value.

The official languages were French and English, which were used at all times.

The project was first started at the school in 2013 and draws its inspiration from the assemblies of the Union for the Mediterranean, an initiative institution of the European Union created with the aim of establishing new links, and deepening in the existing ones, with its Mediterranean neighbours. This international body is made up of the 28 Member States of the European Union and 15 countries in the southern Mediterranean, Africa and the Middle East.

DÍA DE LA MÚSICA

El día 20 de junio celebramos el día de la música en la escuela con un concierto en el Teatre de Sarrià. El programa del concierto fue el resultado de una serie de actividades musicales que los alumnos, desde Primero de primaria hasta cuarto de la ESO, han realizado a lo largo de este curso con el pianista y compositor Carlos Bianchini y con el director de orquesta Joan Martorell. Los alumnos de Aula participaron en el concierto como músicos, cantantes, compositores y también como público. Fue una experiencia muy enriquecedora para todos los alumnos.

Compartimos una de las actuaciones orquestales (el vals del gramófono de Eugen Doga) tocada por los alumnos de la orquesta de la escuela que fueron dirigidos por Joan Martorell y acompañados de músicos profesionales.

LLIBRES ROBO-CIENTÍFICS


L’escola ha col·laborat en la creació d’uns llibres divulgatius anomenats: Els Robo-Científics, que són contes dirigits a despertar la passió per la robòtica. Aquests contes neixen d’una proposta de la Dra. Garrell, mare de l’escola, que és matemàtica i especialista en robòtica, i que actualment és professora a la Universitat Politècnica de Catalunya i investigadora a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, que va desenvolupar aquest projecte per portar la robòtica a totes les escoles de Catalunya, a través de contes.

Donada la llarga trajectòria d’Aula en l’ensenyament del pensament computacional i programació, ens va semblar una molt bona ocasió per treballar-hi junts.  Per part de l’escola, van formar part de l’equip la Sra. Núria Xalabardé (Cap de la secció de Parvulari), que amb la seva gran experiència en pedagogia infantil va donar assessorament pedagògic i assegurar que els nens entenguessin bé els conceptes que cada conte proposa, i la Sra. Anna Xalabardé (mestra de Parvulari), que ha fet les il·lustracions dels contes. La publicació d’aquests contes ha estat possible gràcies a un “Ajut Joan Oró per al foment de la cultura científica a Catalunya”, concedit per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)

El resultat és la col·lecció: Els robo-científics, cinc contes que pretenen ensenyar a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys què és la robòtica i quins aspectes ètics es treballen. A través de la visió de dos amics, en Malek i la Lina, i amb l’ajuda de la Gaia, enginyera en robòtica, podran endinsar-se en el món dels robots i descobrir nous aspectes Tecnològics.

EXPOSITION & CONCOURS DE DESSIN

Comme chaque année, nous avons inauguré début juin l’exposition de fin d’année avec des dessins et des œuvres des élèves de l’école. Pendant un mois, la salle de la Primaire s’est transformée en galerie d’art!

Voici une sélection des lauréats:

AULA CARES

PROYECTO SHARING NOW

Dentro del Proyecto CAS Roger Liria, Rubén Carpenter, Alberto Bechara, Roman Calbó, Pau Sala y Jordi Ferré de BTX II (promoción Lumine) han estado trabajando durante 2 años en la prueba piloto de este proyecto social y altruista que tiene como objetivo conectar a jóvenes adolescentes que están finalizando sus estudios escolares con niños u otros adolescentes que necesitan refuerzo académico y tienen recursos escasos. https://www.sharingnow.org/

Comparte su reflexión Rubén Carpenter sobre uno de los desafíos con los que se han enfrentado: “En más de un tercio de las sesiones de clase no se presentaba el/la alumno/a. Para mejorar el ratio de asistencia a las clases, en un primer instante nos planteamos “castigar” a los alumnos, pues desde un punto de vista organizativo no podíamos estar perdiendo recursos de esta forma. Sin embargo, considerando la situación de los alumnos, decidimos que deberíamos tomar un camino menos drástico. Para resolver el problema decidimos comunicarnos mejor con sus supervisores, y fue una muy buena decisión que, en retrospectiva, deberíamos haber tomado ya desde el principio. Cada semana vengo contento a la reunión de seguimiento, donde sé que compartiremos los momentos bonitos de las clases, y a la vez trabajaremos en equipo para mejorar aquello que todavía no está funcionando.”

TRABAJANDO LA EXPRESIÓN Y LA COMUNICACIÓN CON LA ESCUELA MORAGAS

Escrito por Laura Rubió (BTX II)

Desde la escuela, decidimos con varias compañeras, presentarnos voluntarias para participar en una idea de la Escuela Moragas, a raíz de una presentación que nos vino a hacer una de sus profesoras, con el fin de pensar una actividad para trabajar la expresión y comunicación de sus alumnos. Moragas es un centro de educación especial, que atiende a niños con distintas capacidades cognitivas y que requieren de una atención muy focalizada para poder comprender los diferentes conceptos. La idea con la que nosotras trabajamos fue la de encontrar un cuento muy didáctico y visual, fácil de representar, para poder explicárselo de un modo divertido que les entretuviese y con el que pudiesen desarrollar su forma de expresarse. 

Encontramos un libro titulado “Patatu”, que narra la historia de un payaso que vive en un pueblo, y explica sus aventuras, así que intentamos llevar material de atrezzo para caricaturizar al personaje y mostrárselo de una forma que pudiesen entenderlo. La actividad supuso todo un reto para nosotras, puesto que tuvimos que empatizar con los niños y poner en práctica distintas habilidades para mejorar nuestra forma de acercarnos a ellos y lograr que nos entendiesen. Nos costó algunas sesiones, pero poco a poco fuimos entendiendo cuál era su manera de comunicarse y como teníamos que presentarnos para poder hacerles sentir involucrados y parte de la historia. El resultado final fue muy satisfactorio, y aprendimos muchísimo sobre la importancia de ponerse en el lugar del otro, de esforzarse por entender y comprender a los demás.

CELEBREM

Aquesta secció vol donar a conèixer i celebrar tots els alumnes que participen en concursos i proves tant a nivell escolar, nacional i internacional, alumnes que s’esforcen constantment per superar-se en diferents àmbits.

Cette année, Aula a participé au Concours Carto à plusieurs niveaux:

Les élèves de sixième et ESO I se sont inscrits au Concours Carto Imaginaire (CCI) ils devaient réaliser une carte en imaginant comment habiter un désert en 2123. Ils ont bien fait attention à mettre en place les éléments géographiques d’une carte, selon les conditions environnementales demandées par le sujet.

Les élèves d’ESO II, ESO III et ESO IV, ont participé au Concours Carto Actualité (CCA). Ce concours s’agit de la réalisation d’une carte sur un article de presse, cette édition l’article, c’était sur l’île de Socotra (Oman) apparu au Monde diplomatique en mai 2022. Les élèves ont eu à montrer leurs hautes capacités en compréhension écrite en français pour après transmettre toutes les informations sur une carte. Il faut distinguer l’élève Pere Arbolí  ESO IV (promotion Crescendo), qui est arrivé troisième.

Un échantillon d’élèves de Nautilus (ESO II) ont participé au Concours Carto 4ème. Ce concours demande la réalisation d’une carte d’un pays ou d’une région, par binômes, et commenter les mêmes cartes faites par un de ces 12 établissements localisés par tout le monde. Les quatre meilleures passent au deuxième tour et elles doivent arriver à la finale. Cette année, l’équipe Aula formée par Àlex Bertini et Mireia Sánchez est arrivée à octaves de finale.

Les élèves de Baccalauréat, ont participé volontairement au Concours Carto Géoimage créé par l’Académie de Toulouse, ils devaient cartographier une image satellite sur l’enclave espagnole de Ceuta située sur le continent africain au Maroc.

Aula va participar en la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023, organitzada per la Universitat Pompeu Fabra, durant els dies 26 i 27 de gener, amb un equip format per alumnes de BTX II Judith Avilés, Ruben Carpenter, Daniel Hurtado, Pau Sala i Jiami Zhang. L’equip es va classificar com a primer del seu grup a la fase de grups i va arribar fins als quarts de final a la fase d’eliminatòries.

La XVIII Olimpíada Espanyola de Biologia es va celebrar a Barcelona del 23 al 26 de març, hi van participar la Laia Mayné, la Laia Rodríguez i el Pablo Rodríguez de Primer de Batxillerat (Promoció Lumine). El Pablo va obtenir la medalla de bronze. Felicitats als tres participants

L’Associació de Barcelona per a l’Estudi i l’Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM) ha organitzat un any més el Concurs de Fotografia Matemàtica 2023.  Des de l’escola es van enviar les fotografies finalistes per categories.

Interseccions de traces i ombres coplanars, d’Albert Rius Fernandez (Alumni);  Sumes o multipliques?, de Sandra Raez i Clínica matemàtica, de Patricia A. Iglesias Garsaball (Famílies); f(x)= 1/(x^2+1) de Jacobo Vilella (Professorat i Personal de l’Escola); Joc d’angles de Blanca Calvo Tarruella (PIII i PIV); Caminant en diagonal (PV i PVI); Hexàgons que donen de menjar d’Alicia Cabeza Guixà (ESO I i ESO II); Temple absolut d’Elisabeth Viladiu (ESO III i ESO IV); Integral versus sumatori de Pablo Rodríguez Manzano (BTX).

Felicitats a tots els participants i a les fotografies seleccionades per l’escola i una especial menció a Pablo Rodríguez Manzano de BTX que ha rebut un accèssit per part de l’organització d’ABEAM, per la seva fotografia Integral versus sumatori. 

L’Alberto Bechara de BTXII ha guanyat el primer premi dels Premis UB-Santander de la Facultat de Filosofia pel seu treball de recerca ​​”Análisis del debate entre Parfit y Lewis sobre identidad personal: ¿es la identidad lo verdaderamente importante en la supervivencia?” Moltes felicitats Alberto!

Cada any la Facultat de Matemàtiques i Estadística convoca el Premi Poincaré al Treball de Recerca, amb els objectius de fomentar l’interès dels estudiants de secundària per les matemàtiques i l’estadística i d’incentivar la tasca educativa en aquestes àrees de coneixement. Hi poden participar els estudiants de Segon de Batxillerat que hagin fet el treball de recerca sobre un tema relacionat amb les matemàtiques i/o l’estadística.  Felicitem a tots els alumnes d’AULA que s’hi han presentat i al Ruben Carpenter per la menció que va obtenir pel seu treball On numerical semigroups generated by arithmetic and quasi-arithmetic sequences. 

ENTRE BAMBOLINES

(DES)COBERTES I PRÉSTECS SORPRESA A PRIMÀRIA 

A l’edifici de Primària tenim una nova bibliotecària la Sra. Marta Merino. Ha vingut carregada d’idees i noves propostes, per fomentar la lectura entre els alumnes, que s’han implementat durant aquest curs acadèmic amb molt d’èxit. 

El Tastet literari (Des)cobertes”, o el Préstec de llibres sorpresa, dues propostes on el joc i la literatura van agafades de la mà. 

“(Des)cobertes” és una activitat on es planteja als alumnes de Primària convertir-se en il·lustradors de les cobertes de les novetats més recents de la mediateca. Abans de presentar-les, la Sra. Merino mostra les cobertes d’aquests llibres sense imatge en fulls de paper. Se’ls hi proposa que escullin un dels fulls, el de la coberta amb el títol que més els inspiri o el que més els hi agradi, i que facin el dibuix que donarà protagonisme al llibre. 

Per començar, es fa una presentació de les diferents versions de Caputxetes vermelles, conte mundialment conegut, per veure la infinita varietat de possibilitats i maneres d’il·lustrar una mateixa història. Algunes els agradarà més que d’altres, però cada versió és única. Els dibuixants tenen un temps per deixar anar la seva imaginació i omplir de color la coberta que han escollit. Un cop han acabat, ensenyem tots els dibuixos i fan la “descoberta” dels originals. 

Finalment, la Sra. Merino presenta les novetats i durant els dies posteriors, penja els dibuixos de l’alumnat a la mediateca per vestir-la amb les seves creacions.

El Préstec Sorpresa es tracta d’agafar un llibre en préstec amb la coberta folrada amb paper d’embalar, de manera que es desconeix el llibre que es té a les mans fins que s’obre. Al paper tenim la informació mínima: si és conte, còmic o coneixement i la dificultat del llibre (a través dels coneguts gomets blaus, vermells, verds o grocs). El joc consisteix a agafar el llibre sense obrir-lo. Només es podrà obrir en el moment de realitzar la lectura a casa.

MERCÈ CAIROL, JUBILACIÓ D’UNA MESTRA AMB MAJÚSCULES

Escrit per la Sra. Susanna Valdés (mestra de l’escola)

Aquest final de curs ve marcat per la jubilació de la Sra. Mercè Cairol, un fet que ens causa sentiments contraposats. 

Per una banda, ens alegrem que per fi pugui dedicar el seu temps a coses que l’omplen i la fan molt feliç com són llegir i escriure, però per una altra banda, deixarà un buit a l’escola difícil d’omplir. I això per què? Doncs perquè és una MESTRA, així, amb majúscules. Una tutora amb més de trenta anys d’experiència, sempre al càrrec de petits, primer al Parvulari, on va exercir els primers anys a l’escola i després amb els més petits de Primària on ha passat més de 20 anys. Però també perquè ha estat model i mentora de tot aquell que ha passat pels cursos inicials de l’escola. 

La seva vocació de mestra la va impulsar a col·laborar en l’elaboració de llibres de text, però el que més li agrada és escriure poesies que després ensenya als seus alumnes amb entusiasme i passió. També escriu relats i l’any 2010 Estrella Polar li va publicar un conte deliciós anomenat “Gomes d’esborrar”. 

El seu caràcter bonhomiós ens mancarà a tots els qui hem treballat amb ella, però ens va prometre el dia que li vam fer el comiat a l’escola, que ens continuarà escrivint poemes perquè els treballem amb els alumnes els anys a venir.

Esperem veure’t sovint per l’escola, si més no, els dies de les celebracions importants com Sant Jordi.  Et desitgem molta felicitat i que gaudeixis la jubilació!

AROUND THE WORLD

FERRAN LATORRE TORRES  

I don’t have a profession, I have a vocation

Ferran Latorre Torres, Aula Alumni, is an alpinist, known for becoming the first Catalan to reach the 14 peaks over eight thousand meters in the world, all without artificial O₂ except Everest.

At the age of fourteen, his parents made him a member of El Centre Excursionista de Catalunya, where he trained as a mountaineer but, above all, as a climber. His fascination with high mountains then took him to the Pyrenees, the Alps and finally the Himalayas, where he climbed the Shisha Pangma Central (8,008 m) at the age of 21. He has participated in numerous expeditions to the highest mountains on the planet.

He worked for 14 years as a cameraman in the TVE program “Al Filo de lo imposible”. He has carried out expeditions all over the world: Asia, Greenland, Antarctica (Queen Maud Land), South Georgia, USA, among others.

He has had the opportunity to film great climbers, such as Juanito Oiarzábal, Iker Pou, Yosune Bereciartua and Edurne Pasaban. For three years he worked at the Human Resources Center of General Motors EUROSITE, in outdoor training activities.

Currently, he writes for all the specialized media, DESNIVEL and VÈRTEX, and he did so in the extinct EXTREM. He has collaborated in the newspaper El 9Nou and also in La Vanguardia. He has written the book “Conversaciones con Maurice Herzog” and won the Muntanya del Festival Internacional de Torelló prize, as well as the Piolet d’Or prize. 

Ferran Latorre has been working as a lecturer for more than twenty years, and has given more than 200 conferences for clubs, companies and also at our school where he studied Primary, Secondary and Batxillerat.

SEMPRE ÉS SANT JORDI

Les alumnes Lola Dagà i Lluna Galobardes, de Primer de Batxillerat, ens recomanen aquesta lectura imprescindible per aquest estiu 2023. 

The secret history, Donna Tartt – This novel is about the complicated world of a group of privileged students who attend an elitist college. Their shared passion is Ancient Greece, this will lead them to a dark obsession, resulting in a gruesome murder which will follow them for eternity. The narrative grips the reader and doesn’t let them go until it’s finished, a “must-read” for those who love psychological stories filled with thrill.

Uno debe morir, Diana Urban – Una novela de suspense donde encontramos seis jóvenes protagonistas, una bomba, una jeringuilla con veneno y una cuenta atrás de una hora. En esta intrigante trama llena de secretos y revelaciones, deberán escoger quién vive y quién muere… o no. Una lectura rápida y adictiva en cada capítulo para los amantes del misterio y las tramas entrelazadas.

L’àvia gàngster, David Walliams – Embárcate en una aventura encantadora y reconfortante con una abuela poco convencional que se transforma en un astuto gàngster para ayudar a su nieto. La ingeniosa escritura de Walliams y sus entrañables personajes aportan humor y calidez a esta historia de lazos intergeneracionales y heroísmo inesperado.

On a sunbeam, Tillie Walden – A stunning graphic novel that combines science fiction and LGBTQ+ themes.  You can follow the cosmic odyssey of a young woman sailing through space in search of her lost love. Walden’s beautiful illustrations and heartfelt storytelling create an emotional reading experience.

Esto no es Justo – Sally Nicholls

Esta novela te permite vivir un viaje emocional a través de los ojos de un niño de 11 años que lucha contra el cáncer. En su búsqueda de la manera de vivir para siempre, transmite su sabiduría, sus alegrías y sus luchas a través de sus palabras y experiencias. La narración de Nicholls y su retrato del espíritu humano hacen qué esta novela sea una lectura profundamente conmovedora que invita a la reflexión.

REPTE MATEMÀTIC

Aquest mes us proposem un repte de la branca de la Filosofia. 

Segons Aristòtil: “Una cosa pot ser oposada a una altra de quatre maneres: (1) per relació, (2) per contrarietat, o (3) com la privació ho és de la possessió, (4) l’afirmació de la negació. Així, per exemple, (1) hi ha oposició per relació entre el doble i la meitat; (2) per contrarietat entre el bé i el mal; (3) la ceguesa i la visió són oposades, perquè una és la privació i l’altra la possessió; i (4) finalment aquestes dues proposicions: està assegut, no està assegut, ho són a títol d’afirmació i de negació.”

A nosaltres ens agradaria pensar en parelles que siguin falsos oposats. Per exemple, amb els més petits podem preguntar quin és el contrari de Sol i diran Lluna, o el contrari de Gat i pensaran en Gos. Si voleu, podeu preguntar el contrari d’1, de blanc o de content.

Pel que fa als més grans, podeu pensar en altres parelles que puguin semblar contràries, però que en realitat no ho són necessàriament.

Si voleu explorar més, podeu llegir el poema “Cançó d’opòsits” de Jordi de Sant Jordi, i identificar tots els conceptes que l’autor considera contraris.

SPOTLIGHT ON…

Maria Canals, Responsable d’Intendència: Autocars, menjador i material

Què és el que li agrada més d’AULA? El que més m’agrada és el contacte amb els alumnes, tant petits com grans, i el contacte amb les persones que m’envolten i de les que sempre en pots aprendre coses. És impagable quan de bon matí, un petit baixa de l’autocar i et fa una abraçada. Et pot arreglar un mal dia.

I el que li agrada menys? El soroll. Al menjador, per exemple, el soroll és intens i, senzillament, és esgotador.

Quina era la seva assignatura preferida quan anava a l’escola? La literatura i Història.

I la que no podia ni veure? Les matemàtiques

A on se n’aniria de viatge?  Fa temps que vull anar a Irlanda, conèixer de més prop la seva història i gaudir dels seus paisatges. 

Amb qui?  M’agradaria anar-hi tota sola o bé amb algun amic o amiga.

Quin llibre no ha pogut parar de llegir? El darrer que m’ha agradat molt i encara tinc molt present, és “El Príncipe y la muerte” de Daniel Vázquez. Dur i emotiu alhora. Una lliçó de vida. Llegeixo molt i molt variat, des de llibres de novel·la negra, que m’encanten, com històrics. Soc una lectora voraç i llegir és un dels meus hobbies.

Cançó que li porta bons records o que li agrada escoltar i per què? Jersey Girl, tant la del Tom Waits com la versió del Bruce Sprinsgteen. M’agrada cantar-la mentre condueixo, em dona bones energies, no sé per què. Així i tot, hi ha moltes cançons que m’agraden, i costa triar-ne només una. Gaudeixo molt de la música, una bona companya de vida.

Esport que practica: No en practico cap de manera habitual, en tot cas caminar i nedar són els meus preferits.

Si pogués ser un personatge conegut qui li agradaria ser i per què?  Si hagués d’escollir, potser ara et diria l’Iñaki Gabilondo, ell i els seus programes, sempre m’han agradat molt. És també una persona discreta, intel·ligent, respectuós amb els altres, amic dels seus amics i orgullós de la seva família. De tota manera jo soc més d’admirar a persones properes i, ara que em doneu l’oportunitat, m’agradaria manifestar la meva admiració per l’Enrique, una persona sense la qual, l’escola no sé si funcionaria. És un gran professional i d’una qualitat humana excepcional. Et fa la feina i els dies més fàcils, sempre amb un somriure, encara que, a vegades, no li posen fàcil el dia a dia. Admirable!

Què la fa feliç? Una bona conversa, un bon llibre, parar-me de tant en tant i valorar el que tinc, donar les gràcies i estar amb mi, meditar, passejar en silenci, estar amb la família, amb els amics. Gaudir de les petites coses que, sovint, oblidem de valorar.

Quin superpoder li agradaria tenir? Doncs no ho sé, aquesta pregunta em resulta difícil. Potser tenir el poder de calmar a la gent, que no s’angoixi i sigui capaç d’acceptar les coses tal com venen. Crec que hi ha molta gent amb dificultats d’acceptació davant el que els passa.

Què vol ser de gran?  De gran, ja ho soc ha ha ha! Vull ser el que soc, una persona tranquil·la que accepta la vida que li ha tocat viure, que sap gaudir de les petites coses com el silenci, la soledat, la família i els bons amics. La veritat és que m’ha costat una mica d’esforç ser qui soc i estic prou contenta del que he aconseguit.

Quin és el seu lema o frase preferida? Si et sents malament, analitza que et passa, identifica-ho i, si no t’agrada, lluita per canviar-ho.

Contact Us

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54