NEWSLETTER MAIG 2023

30/05/2023

Els volem donar la benvinguda al nou newsletter d’Aula. Es tracta d’un butlletí mensual per a conèixer millor l’escola, els projectes i les activitats que s’hi fan en el dia a dia.  AULA Kaleidoscope és el nom que hem escollit per aquesta publicació online mensual que té com a objectiu  informar, des d’angles diferents, sobre temes molt diversos que realitzen els alumnes, el professorat i tot l’equip d’Aula. Ens agradaria compartir més amb vostès les activitats que es duen a terme a l’escola, des de J2 fins a Batxillerat. Tots som part de la comunitat AULA!

DESTACADO

Reunión Anual

El pasado 15 de mayo, a las 7 de la tarde, se celebró la reunión anual en la escuela. El Sr. Lara, Presidente del Patronato, dio la bienvenida e hizo una introducción y seguidamente el Sr. Bárcena, tesorero del Patronato, resumió la evolución económica del curso 2021-2022. A continuación, la Sra. Pemán, directora de la escuela, hizo seguimiento del plan estratégico de la escuela y explicó la evolución del proyecto educativo y los planes a futuro.

El equipo docente resaltó que la escuela está muy enfocada en el bienestar del alumnado. La Sra. Pemán explicó la importancia de evitar las redes sociales hasta los 16 años, explicando las consecuencias graves que están teniendo en los jóvenes de hoy en día, apoyándose en estudios científicos de profesionales de la salud a nivel internacional. Por otro lado, el Sr. Alemany, responsable del Departamento de Matemáticas, nos recordó que la escuela ha sido pionera en la enseñanza en el ámbito del pensamiento computacional desde sus inicios y detalló como se trabaja esta materia en los diferentes cursos. También compartió la noticia que el año pasado la Olimpiada Informática fundada por la escuela fue reconocida por el Ministerio de Educación. La Sra. Arnal, psicopedagoga del Departamento de Orientación Psicopedagógica (DOP), expuso como se está trabajando desde la escuela para alcanzar la máxima inclusión de perfiles cognitivos. Y finalmente, la Sra. Fasanella, coordinadora de Bachillerato, explicó como se trabajan los dos últimos años de escolarización en Aula, los diferentes bachilleratos y las diferentes pruebas de acceso a la universidad.

Cerró la sesión el Sr. Seoane, vocal del Patronato, con una mención al programa de becas y extendió una invitación a todas las familias de la escuela a asistir a una cena benéfica que se celebrará en otoño. Finalizada la sesión, se celebró un cóctel.

ACTUALITAT

Atelier de création

L’Atelier de Création est le fruit du projet de recherche mené par Mme. Ansorena (professeure de mathématiques, de design et de dessin technique) qui a été introduit à la rentrée 2021-22. Dans celui-ci, on cherche à éduquer la créativité chez les adolescents. La créativité, comprise comme la capacité de penser qui vous permet de faire des associations nouvelles et précieuses, vous permettant ainsi d’améliorer une situation ou de résoudre un problème.

C’est la deuxième année que ce projet est réalisé dans les classes d’ESO III dans le cadre de la matière de Design. Au cours de la première partie, un travail d’investigation et de recherche est réalisé pour que les étudiants puissent consciemment observer ce qui existe déjà et être capables de créer à partir de cela. Ensuite, nous passons au travail en atelier où les élèves doivent prendre des décisions et passer du concept à la concrétisation. Au fur et à mesure qu’ils manipulent et construisent, on leur pose des questions, une étape cruciale du projet. Les questions les guident, les aident à réfléchir et à anticiper la décision qu’ils devront prendre plus tard.

Entre le deuxième et le troisième trimestre, deux défis leur sont proposés :

  1. La fabrication d’une lampe qui fonctionne
  2. La construction d’un pont capable de supporter au moins le poids d’une canette de soda en son point central et d’au moins un mètre et demi de lumière; pour construire le pont, ils n’ont qu’une quantité limitée de carton et de bâton de colle.

Dans le cadre de ce projet, au sein de la matière design, nous avons ouvert cette année un espace d’éducation à la créativité avec une matière BTX I, dans laquelle les étudiants doivent développer un projet personnel. De plus, nous avons créé un laboratoire de fabrication avec divers matériels (cartes Arduino, imprimantes 3D, découpe laser, matériel de travail du bois, découpe de vinyle et machines à coudre) pour pouvoir développer les projets et appliquer les apprentissages de différents domaines.


Tenim una nova promoció: Heisenberg!

Els alumnes de PVI ja tenen nom per la seva promoció!

Ja des dels inicis de l’escola, és tradició posar un nom a cada promoció. L’elecció de nom el fa l’alumnat fa a finals de sisè de primària i aquest nom els acompanyarà durant els darrers sis anys d’escolaritat a AULA (ESO i Batxillerat).

El nom de la promoció de VI d’aquest curs 2022-2023 volíem que sorgís de la necessitat que fa cent anys es va haver de tornar a pensar el món, de mirar-lo o explicar-lo o representar-lo d’una manera diferent. De la necessitat d’ampliar els llenguatges de la literatura, la física, la pintura, el cinema, la
filosofia… Es parla sovint dels feliços anys vint; potser podríem pensar aquesta etiqueta com al·ludint a la felicitat que proporciona el descobriment de noves formes d’expressió que van propiciar l’enriquiment de les nostres vides.

Divendres 28 d’abril es va celebrar una votació. Els alumnes podien votar entre quatre opcions: Virgina Wolf, Paul Klee, Trilce i Heisenberg. El nom escollit per votació va ser Heisenberg. Els alumnes de PVI van estar un mes preparant la celebració del bateig, que va tenir lloc el passat dijous 25 de maig i a on totes les famílies dels alumnes de PVI van ser convidades.

Va obrir la sessió la Sra. Pemán amb una benvinguda i una introducció i va ressaltar que era el primer bateig que es feia des de la pandèmia. Tot seguit la Sra. Fondevilla va fer retrocedir el temps llegint un escrit que va situar a tots els espectadors als anys 20 del segle passat. Un cop situats en el temps, els alumnes de PVI van començar a fer diverses representacions teatrals, totes situades a aquella època, que ressaltaven els avenços i evolució que aquells anys van marcar en diferents àmbits: descobriments científics, moda, art, Premis Nobel, drets dels treballadors, creences, balls de l’època, música, i tants d’altres. Es va tancar l’acte amb la presència a l’escenari dels padrins dels alumnes de sisè que van llegir un escrit molt inspirador i encoratjador pels seus fillols i els hi van donar uns quadres que penjaran a les classes. Va tancar l’acte el Sr. Pino agraint la presència de les famílies, animant els alumnes a seguir el seu camí i a descobrir el món, aprenent a mirar-se’l de forma crítica tal com ho va fer la generació dels anys 20 del segle passat.

En acabar, les famílies, el professorat i els alumnes es van dirigir cap al menjador i allà es va tancar la celebració amb un berenar de pastissos i dolços que havien fet els alumnes.


Fomento lector en Primaria

Dentro del proyecto « AULA Recerca », la Sra. Lacort y la Sra. Mas realizaron un proyecto de investigación, durante el curso académico 2021-2022, sobre el Fomento Lector en Primaria. El objetivo era cultivar el placer por la lectura.

Este curso académico se han aplicado las conclusiones a toda la Primaria con mucho éxito:

  • Tiempo de lectura individual diario: Cada día, a las 14 h, el edificio de primaria se detiene durante 30 minutos y todo el mundo, alumnos y maestros, leen. Se realizan 20 minutos de lectura individual y los otros 10 minutos una maestra lee en voz alta.
  • Rediseño de la mediateca que ha pasado de ser una zona polivalente (de lectura y trabajo) a ser una zona dedicada únicamente a la lectura. Se ha adaptado el mobiliario para la promoción de la lectura y cada clase tiene una hora a la semana en la mediateca.
  • La mediación literaria está presente en todas las clases y está basada en la recomendación de libros entre alumnos y el análisis de las lecturas.
  • Hemos establecido la iniciativa del Compañero Lector: a los alumnos de PI se les asigna un compañero lector de PV con los que se reúnen semanalmente para leer juntos.
  • Como parte de las celebraciones del día de Sant Jordi, se invitó a 2 padres lectores por clase a leer un cuento de su elección. ¡Fue una experiencia que los alumnos disfrutaron mucho!

Aula en Família

In Kindergarten, we have launched the ‘Aula en Família’ project. It is a shared meeting space for families and school to reflect and learn. The aim is to open a dialogue and share experiences. Educating is a great responsibility, and we would like to enjoy it together.

The first ‘Aula en Famíla’ talk was about The importance of limits in the childhood stage. It was led and moderated by Ms. Xalabardé (Head of the Infant School) and Ms. Martorell (Department of Psychopedagogical Guidance), on March 23rd in the Primary School building library. The issues that concern us most on a daily basis were discussed, such as when and how should we set limits? Can we say ‘no’ without arguments? How to handle it in a kind, respectful and constructive way? The session was a success, more than 50 people attended.

On the last week of May, we carried out a second session about how to promote a strong self-esteem in young children. We had a great turn out, more than 80 people attended.

Next year, the ‘Aula en Família’ project will be expanding to other sections. We will keep you posted!

AULA CARES

Aula 2030

Climate change is a reality that we are all facing. At Aula, we want to actively lead this change towards a more sustainable world. The aim of the Aula 2030 project is to achieve carbon neutrality in the school by 2030.

We have been practicing the reduction and separation of waste at school for some time, thus encouraging sustainable education in line with ecological needs. By 2025, a maximum of 10% of the waste generated at school should go to landfill (PREMET 25 Plan).

Last summer, we installed photovoltaic solar panels on the roofs of the school. A total of 210 panels were installed on the roofs of the Primary and Secondary buildings, with a catchment area of 543m2 and a nominal power of 100kW. The estimated annual production is 155,371 kWh, 30% of the school’s consumption.

Finally, and following the aim of the Aula 2030 project, a total of 80 fans have been installed in Kindergarten and Primary classrooms and 200 units of halogen bulbs have been replaced by LED bulbs.


Programa CAS: Los alumnos promueven una escuela más sostenible

El programa CAS una es asignatura propia del Bachillerato Internacional, que tiene como objetivo formar a los alumnos a crear un mundo mejor y más pacífico. Los alumnos que cursan el programa BI llevan a cabo un proyecto en alguno de los tres ámbitos: creatividad (pensamiento creativo), actividad (desafío físico que contribuya a un estilo de vida sano) o servicio (intercambio social voluntario y no remunerado).

Dentro del marco de Aula 2030, Lucas Chumilla (BTX I) centró su proyecto CAS sobre la gestión del agua (como ser más eficientes con el consumo de agua). Para ello contó con la colaboración de los alumnos de ESO I: Adrià Cortijo, Alejandra Daniel-Geli, Emma Mestres y Bruno Ballbé. Entre todos idearon, estudiaron y promovieron la instalación de dos bridas de 4 mm. en todos los grifos del edificio de Secundaria. Estas ya se instalaron con éxito y tuvieron muy buena acogida. El objetivo es acortar el recorrido de la pulsación, ahorrando casi medio litro de agua en cada pulsación (la media de la pulsación sin brida es de 770 ml.)

« Este proyecto nos ha aportado conocimiento sobre el efecto que puede tener un pequeño y simple acto como el de poner unas bridas en los grifos. Hemos podido reflexionar sobre los pequeños actos de la vida cotidiana que pueden marcar la diferencia, ya sea para bien o para mal. También estamos felices y orgullosos de haber contribuido para hacer una escuela más sostenible. Queremos concienciar a la gente que en este periodo de sequía es más importante que nunca ahorrar agua, ya que aparte de impactar el medio ambiente, también ayuda a ahorrar dinero ». Lucas Chumilla


Recaudación récord para Sant Joan de Déu

En el marco del programa CAS, los alumnos Ainoha Calvo, Miquel Deborda, Maria Jordana, Joshua Krausz, Raquel Palacios, Gonzalo Rafel, Jaume Sanmartín, de BTX II (Aurum) responsables de la venta de rosas el día de Sant Jordi, recaudaron 3.271 €. Se hizo la donación a la Obra Social Infància de Sant Joan de Déu que irá destinada a la investigación de cáncer infantil. Agradecemos a todas las familias, alumnos y personal de la escuela, que con su generosidad han hecho posible que este año hayamos batido un récord de recaudación, y nos alegra poder contribuir a la investigación oncológica infantil. 

CELEBREM

Aquesta secció vol donar a conèixer i celebrar tots els alumnes que participen en concursos i proves tant a nivell escolar, nacional i internacional, alumnes que s’esforcen constantment per superar-se en diferents àmbits.

Els alumnes d’ESO I i d’ESO II d’Aula van arribar a les dues finals de la Copa Cangur 2023 en la categoria Cadet i van quedar en segon lloc. Moltes felicitats a l’equip d’ESO II compost per Dana Thomas, Marc Serrapiñana, Pere Serrapiñana i Joan Costa i a l’equip d’ESO I format per Rita Palet, Rita Bis i Mario Sanz.

AULA va participar en l’Olimpíada Informàtica Catalana (OICAT) d’enguany. Les alumnes Helena Folia i Amal Dokkar van guanyar medalles de plata i l’alumna Vera Morancho va quedar finalista. L’OICAT té com a principal objectiu fomentar l’aprenentatge de la Informàtica entre els estudiants de secundària i batxillerat. Els problemes d’aquesta competició són de natura algorísmica i per resoldre’ls, calen raonaments lògics i matemàtics, i sovint escriure programes que n’implementin alguna solució.

Volem felicitar a tots els alumnes d’ESO III, ESO IV, BTX I i BTX II que van participar en el concurs de + Mates i en especial a Andrei Vasilev (ESO III) que va guanyar el primer premi.

Volem felicitar també al Ruben Carpenter i Jordi Ferré (BTX II) per les medalles d’or a l‘Olimpíada Matemática Española. Al mes de juliol, participaran en l’Olimpíada Internacional (International Mathematical Olympiad) que tindrà lloc al Japó. Us desitgem molta sort!

El mes de març les alumnes Adriana Aguiló, Amal Dokkar i Helena Folia van ser les guanyadores del concurs de programació informàtica a nivell nacional HP CodeWars. Cal destacar que han fet història: són el primer equip íntegrament femení que guanya aquest concurs! Estem molt orgullosos que les nostres noies obrin el camí a l’àmbit de la programació. El premi: participar l’any vinent a la competició original que se celebra a Houston als Estats Units. Enhorabona i molts ànims per l’any vinent!

Els alumnes Mario García (BTX I), Pol Gualda (ESO III) i Vera Morancho (ESO III) han guanyat el HP CodeWars a la categoria sub-16. Moltes felicitats a tots els participants i als guanyadors!

Enhorabona a les nostres alumnes pel seu èxit a la Olimpiada Informática Femenina (OIFem) que consisteix en un concurs de programació per a noies de secundària de tot Espanya. Adriana Aguiló va ser la guanyadora absoluta i l’Amal Dokkar i Helena Folia van rebre medalla d’or. Totes tres formaran part de la selecció espanyola (consistent en quatre membres), que anirà a l’Olimpíada a nivell europeu (European Girls’ Olympiad in Informatics, EGOI) que tindrà lloc a Suècia aquest estiu.

A la XXVII edició de la Olimpiada Informática Española (OIE) dues alumnes de l’escola van guanyar van rebre el reconeixement del Ministeri d’Educació. L’Adriana Aguiló va guanyar el premi a la noia millor classificada i l’Helena Folia va ser la segona, amb un premi de 1000 euros.

El mes d’abril s’ha celebrat també la XXXIV Olimpiada Española de Física a on AULA ha deixat el llistó molt alt. Els alumnes Ruben Carpenter (BTX II) i Alberto Bechara (BTX II) han guanyat una medalla d’or, i l’Alberto ha sigut el guanyador absolut de la competició.

Alumnes des de PIII fins a ESO II han participat en l’examen internacional de mitologia Pegasus Mythology Exam, en el qual participant més de 6.000 alumnes de 450 escoles diferents a nivell internacional. Felicitem a tots alumnes que hi han participat i els que han sigut guardonats amb Summa Cum Laude: Shuya Lin (PIV), Jan Peña i Ainara Illescas (PV) i David Medina Palau (PVI).

El 13 de maig es va celebrar al CosmoCaixa la final del Fem Matemàtiques de Catalunya. Enhorabona a la Clàudia Tovar (ESO II), a la Rita Bis (ESO I) i a la Noa Bertini (PVI) per la seva participació en la competició. A més a més, han obtingut molt bona puntuació! La Rita ha quedat tercera i la Noa segona de les seves categories respectives. Ara la Noa està convocada a l’Olimpíada alevina espanyola que se celebra el pròxim 27-30 de juny a Canàries!

ENTRE BAMBALINAS

Mejoras en el comedor
Representantes de alumnos desde Primaria III hasta Bachillerato se reunieron durante el mes de marzo con la nutricionista y con la responsable de Scolarest (empresa que nos proporciona el servicio de comedor) para comentar tanto cuestiones positivas como negativas, que previamente habían tratado los alumnos en las reuniones de clase. Se comentaron especialmente las recomendaciones sobre la reducción en el consumo de proteína animal, tanto por temas de salud como por temas de sostenibilidad, y su repercusión en los menús, que no siempre son bien entendidos.

Se han recogido varias sugerencias sobre elaboración de platos y variación de menús que la empresa se ha comprometido a aplicar. Siguiendo las sugerencias, ya se ha puesto en marcha la mejora de los menús de los pícnics cuando se hacen salidas (¡Los nuggets de pollo han tenido muy buena acogida!) y se ha procedido a incorporar una mayor variedad de verduras en los menús de la escuela.


Ingrédient de base : l’huile d’olive
Scolarest utilise d’huile olive à 100% comme ingrédient de base pour tous ses plats. Nous avons réalisé une vidéo à l’école afin de promouvoir cette pratique très saine.

ALUMNI AROUND THE WORLD

Mariona Badenas, Promotion China
Former student Mariona Badenas (promotion China), 25 years old, is co-commanding a mission in Utah simulating the conditions on Mars with 8 Catalan women with different STEM profiles. The mission is called HYPATIA MARS and aims to recreate what extravehicular departures would be like and create a communications protocol with Earth.

The news appeared in many media, among them: El País, El Periódico, RTVE, TVE3

SEMPRE ÉS SANT JORDI

Aquesta secció anirà a càrrec de dues alumnes de Primer de Batxillerat: Lola Dagà i Lluna Galobardes, que publicaran cada mes la recomanació de llibres per part de diferents persones dins de la comunitat d’Aula. Aquest mes ens ofereixen les seves pròpies recomanacions.

Aloma, Mercè Rodoreda Aloma és un llibre de l’autora Mercè Rodoreda. Tracta sobre la història de desenvolupament d’una noia jove víctima dels amors d’un parent que l’encisa. En el llibre veurem com l’Aloma navega aquesta relació i aconsegueix tirar endavant amb la seva pròpia força.

Mandrágora, Laura Gallego Mandrágora de Laura Gallego es una fascinante aventura mágica que nos transporta a un mundo lleno de secretos y peligros. La autora crea una atmósfera envolvente llena de intriga y conspiraciones entre castillos gracias a su emocionante trama. Una lectura imprescindible para los amantes de la fantasía y de las aventuras.

Norwegian Wood, Haruki Murakami A Norwegian Wood naveguem la història d’en Toru Watanabe i la Naoko patint el recent suïcidi del seu amic. Ambdós descobriran a la mort com una part de la vida i no un factor oposat. Una batalla amb els records i la temptació del suïcidi, trobar el sentit de tirar endavant tothom amb qui es troben al llarg del viatge, navegant diferents estils de vida i tota la complexitat psicològica que tenen.

The World According to Garp, John IrvingThe World According to Garp is a book that mixes irony with average day-to-day situations with the weirdest situations you could imagine. John Irving’s narrative dives into complex themes like love, tragedy, and the absurdity of life’s journey, is filled with dark humor and profound insights about feminism, family and relationships. Definitely a must-read.

I aleshores no en quedà cap, Agatha Christie I aleshores no en quedà cap d’Agatha Christie és una obra plena de misteri que enganxa des del primer moment. Christie crea un escenari peculiar on deu personatges es veuen atrapats en una illa inhòspita. Amb una trama enginyosa i plena de suspens, girs inesperats i tensió fins a un impactant desenllaç. Ideal per als amants de les trames complexes i de sorpreses inesperades.

REPTE MATEMÀTIC

A vegades és difícil trobar un problema de terra baix (que els més petits puguin entendre i jugar) i sostre alt (que la generalització tingui interès i sigui de nivell). Aquí els proposem un exemple per pensar i treballar. Molta sort!

Dos alumnes estan jugant a col·locar les lletres d’AULA de diferents maneres. Han vist que la paraula AALU és la que alfabèticament va abans, mentre que la paraula ULAA és l’última.

  • Per discutir amb els més petits: Quines d’aquestes paraules no podem fer? AUUL, AAALU, AUL, LAUA, UALU
  • Per començar a explorar: Si considerem totes les possibilitats, en quina posició va la paraula AULA? 
  • Per seguir: Què passaria si fem el mateix amb la paraula ESCOLA? En quina posició estaria?
  • Per anar més enllà: Fem el mateix amb la paraula EUROPEA. En quina posició quedarà? Com podríem generalitzar la resposta segons la paraula?

Podran trobar les solucions al proper newsletter.

SPOTLIGHT ON…

Núria Xalabardé, Cap Secció Parvulari

Què és el que li agrada més d’AULA? Els constants reptes que em planteja i la llibertat que em dona per implementar amb col·laboració de tot l’equip pedagògic, nous projectes. És un goig tenir l’oportunitat de veure com fent canvis, realment es poden millorar les coses i les persones.

I el que li agrada menys? El que m’agrada menys son les distàncies i les escales que haig de fer cada vegada que em desplaço, això sí, em mantenen en forma, ha, ha, ha.

Quina era la seva assignatura preferida quan anava a l’escola? Aquella  que em permetia crear, imaginar i replantejar-me les coses. Història, Història de l’Art, Filosofia… M’agradava que m’expliquessin les coses amb passió, que me les fessin viure, deixant els llibres de text a banda.

I la que no podia ni veure? A vegades, la que no podia ni veure, no era tant per l’assignatura sinó pel mestre que la impartia. Els mestres són vitals per transmetre passió.

A on se n’aniria de viatge? Viatjar m’encanta, sobretot a països on la seva cultura és ben diferent de la nostra, t’ensenya a veure les coses des de diferents perspectives.  Actualment, poder aniria a algun país de Sud-amèrica, és el continent que més desconec. 

Amb qui? Amb la meva família, viatjar et dona l’oportunitat de tenir vivències i experiències molt diferents per compartir. A nosaltres ens agrada força l’aventura i el que et comporta, a vegades hem dormit o ens hem traslladat amb transports amb unes condicions a les quals no estem habituats, això fa, però que puguis gaudir de llocs increïbles. Aprens a valorar moltes coses! 

Quin llibre no ha pogut parar de llegir? La veritat és que tinc un entorn de companyes fantàstiques, que llegeixen molt i tenen molt bon criteri, de manera que quan tinc vacances em refio plenament de les seves recomanacions i mai em deceben. Així que gairebé tots els que he llegit els he devorat, em costaria molt triar-ne un. Ara tinc pendent el de “Hamnet” de la Maggie O’Farrell.

Cançó que li porta bons records o que li agrada escoltar: Oh! Que difícil, en tinc moltes! Poder triaria Queen- Bohemiam Rhapsody (Freddie Mercury)

Per què? Perquè va ser una cançó molt trencadora, barrejant rock, balada, opera… encara que la lletra tothom la pot interpretar com vulgui, com va dir ell mateix. Era un crack!

Esport que practica: Tenis, caminar per la muntanya o a prop del mar. No m’agrada anar a un gimnàs, de manera que també intento fer gym virtual a casa per combatre els quilets que van caient per l’edat. Ara que si fos per mi, els cremaria ballant.

Si pogués ser un personatge conegut qui li agradaria ser: Uaaauu, n’admiro a molts per la seva professió, però les seves vides personals ja no m’atrauen tant. Això és com aquell anunci, on hi ha un noi prenent una cervesa en una barra i de cop entra en Rafa Nadal, amb tot de periodistes. El noi de la barra se’l mira i pensa “aquest sí que viu bé” i en Rafa Nadal es mira al noi de la barra, que està tot tranquil i distès prenen la seva cervesa i pensa “aquest sí que viu bé”. Així que estic d’acord amb en Rafa Nadal, ha, ha, ha prefereixo no ser un personatge conegut.

Per què? Perquè m’agrada la meva intimitat i poder gaudir de la gent, de les coses i del meu entorn amb llibertat.

Què la fa feliç? Em fan feliç moltes situacions del dia a dia, però cal tenir els ulls oberts i no anar amb moltes presses per saber-les veure i valorar. A la feina em fa molt feliç compartir amb els nens i nenes aquells moments en què han descobert alguna cosa o quan estan tan interessats en quelcom que no ho poden deixar o quan t’expliquen alguna experiència amb un entusiasme tan desbordant que te l’encomanen o quan superen quelcom que els costava… són genials! Sovint, m’ensenyen a saber assaborir la vida!

Quin súper-poder li agradaria tenir? A part del de teleportar-me, és broma, m’agradaria tenir el poder de fer veure als adults que cal respectar les edats dels infants i no sobreprotegir-los tant, ja que realment estan aconseguint l’efecte contrari, desprotegir-los.

Què vol ser de gran? Ha,ha,ha, jo sempre dic que de gran vull ser la “Cuca” (Montserrat Meca), una exmestra de l’escola, que admiro per la seva vitalitat, amor a l’art, mundologia, saber fer… És a dir, m’agradaria ser una persona que de gran sàpiga adaptar-me els canvis, que no perdi l’entusiasme i que mai em consideri massa gran per tenir nous projectes.

Quin és el seu lema o frase preferida? No perdre mai la il·lusió!

Contact

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54