NEWSLETTER GENER-FEBRER-MARÇ 2024
DESTACAT
CARNESTOLTES 2024
El divendres, 9 de febrer, els alumnes de Parvulari i Primària van celebrar el carnestoltes! Enguany els llibres i els diferents personatges literaris han inspirat la nostra temàtica.
Així els alumnes de J2 van disfressar-se de El Patufet, a J3 Els Tres Porquets va ser el conte representat, La Granota de la Boca Grossa va convertir els alumnes de J4 en granotes i a J5 van representar tots els animals del llibre De què fa gust la Lluna?, Primària també va seguir la temàtica literària i els de Primer van anar de l’elefant de colors Elmer, els de Segon van inspirar-se en els contes d’observació On està Wally?, a Tercer van ser els llapis que escriuen les històries, els alumnes de Quart van escollir els personatges de Les Bruixes de Rohal Dahl (llibre que estan treballant a classe) i a Cinquè van agafar com a personatge de referència Sherlock Holmes.
Com sempre, els alumnes van realitzar les seves disfresses que van portar a la rua, que aquest any es va fer al poliesportiu a causa de la pluja. Vam rebre la visita de la Reina del Carnestoltes i els alumnes van gaudir molt de la festa.
ACTUALITAT
MEDIATECA DE PRIMARIA ABRE SUS PUERTAS DURANTE EL PATIO
Siguiendo el proyecto del Fomento Lector, se ofrece a los alumnos de Primaria la posibilidad de pasar dos patios a la semana en la mediateca. La lectura se incorpora como una actividad más de ocio durante el momento del recreo del mediodía. Hay un aforo limitado así que ¡es necesario un pasaporte de lectura!
La propuesta está teniendo mucho éxito y los alumnos disfrutan de un momento tranquilo de lectura individual o con amigos.
ÉCHANGE AVEC LE LYCEE CHAMPOLLION 2023-2024
Texte écrit par les élèves de la promotion Aurum (BTX II)
Cette année, l’école Aula a renouvelé la belle expérience d’un échange scolaire avec le lycée Jean-François Champollion de Lattes, Montpellier. En effet, nous, les élèves de Crescendo et d’Aurum qui étudions la matière de français avons été invités à y participer. Nous connaissons déjà nos correspondants français et nous avons réalisé le séjour chez les familles du 14 au 19 décembre 2023. Nous avons, pour ainsi dire, déjà vécu une grande partie de cet échange magnifique. Pourtant, l’expérience a commencé quelques semaines avant notre départ. Nous avons tous écrit une lettre de présentation pour notre correspondant(e), mais sans savoir qui ce serait. Le mystère faisait partie du charme de cette attente. Nous avons rédigé une page ou nous expliquions toutes les informations nous concernant, les lycéens français en avaient fait de même. Ces lettres de présentation ont été primordiales car c’est ce qui a permis à nos professeurs de former les binômes. Dès lors, nous avons pu communiquer avec nos correspondants avant de les connaître en personne. Le jeudi 14 décembre, nous avons pris le train direction Montpellier!
Nous sommes arrivés à Montpellier et nous avons pris le déjeuner là-bas. La ville était très belle et nous a accueillis sous un ciel bleu et un soleil radieux. Après le déjeuner nous avons pris le tram pour aller au lycée Champollion pour connaître, enfin, nos correspondants en personne. Il y avait beaucoup de nervosité dans l’ambiance dans le tram, et surtout lorsque nous nous sommes dirigés vers le lycée. Nous avons tous connu nos correspondants et après une visite du lycée, chacun est rentré chez son correspondant. Le lendemain, nous avons visité la ville de Nîmes avec nos professeurs, Mme Woodward et M Buruaga. C’est une belle ville avec des vestiges romains incroyables! Lors de la visite guidée, nous avons pu contempler les célèbres Arènes de Nîmes, la Maison Carrée, mais nous avons aussi découvert une anecdote amusante: l’animal fétiche de la ville est le crocodile! Après le retour au lycée, chaque élève et son correspondant étaient libres pour passer le week-end ensemble. Les Français avaient organisé quelques activités à faire tous ensemble pour mieux nous connaître tous. Un dîner au Marché du Lez, patinage sur glace, jeu de laser, match de football et match de volley-ball sur la plage. C’étaient des activités parfaites pour faire connaissance avec des personnes que nous ne connaissions que depuis quelques jours.
Le lundi nous avons visité tous ensemble, Français et Espagnols, la ville de Montpellier et en fin d’après-midi, nous sommes rentrés chez notre correspondant pour notre dernière soirée ensemble. Le mardi 19 décembre, après un petit déjeuner copieux offert par le lycée et une dernière activité dans le Jardin des Plantes au centre de Montpellier, nous avons pris le train pour rentrer à Barcelone.
Cette expérience nous a permis à tous de sortir de notre bulle, de connaître une culture complètement nouvelle, même si nous avons aussi découvert qu’elle n’est pas si différente de la nôtre. Mais surtout, grâce à cette expérience, nous avons amélioré de manière exponentielle notre niveau de français. Et nous sommes incroyablement impatients de nous retrouver avec nos correspondants français quand ils arriveront à Barcelone le 1er février 2024.
Nous voulons remercier M. Buruaga, M. Aparicio, M. Carrillo et surtout Mme Woodward pour nous avoir donné l’opportunité de participer à cette expérience.
OBRA DE TEATRE
Text escrit per Sra. C. Melo
Quina meravella! El dia 22 de gener la promoció de Weimar (ESO IV) va fer una mostra de teatre. Amb una gran sensibilitat, cadascuna de les parelles que representaven els protagonistes de la novel·la de Dostoievski Les nits blanques va transmetre la impossibilitat del seu amor. L’obra comença amb un lament: Com és possible que sota un cel tan estrellat i il·luminat hi hagi persones capritxoses i enrabiades? Després d’aquest inici, els personatges amb tendresa i una gran força poètica es confessen els seus neguits, les seves angoixes, les seves il·lusions; tanmateix, un final inesperat no permet que el seu amor perduri.
Els alumnes i les alumnes van ser capaços de transmetre a través d’un diàleg encadenat l’elegància d’un text que ens proposa una reflexió: Cal viure amb i del rancor?
La més sincera enhorabona per la vostra capacitat de captivar.
ENGLISH A STUDENTS VISIT THE WORLD PRESS EXHIBITION
by: Verónica Victoria Merino Montilva (Aurum – BXT II)
In the month of December, the 1st and 2nd of Bachillerato English A students, accompanied by Ms Lo Cascio, had the opportunity to visit the World Press Photo exhibition. The visit was nothing short of inspiring as we immersed ourselves in the narratives conveyed through the lens of award-winning photojournalists. Each image served as a window into diverse stories from around the globe. The photos were taken in diverse locations such as Iran, Australia, Perú, Marocco, Mexico and Ukraine and told stories of climate change, political unrest, human rights violations or the brutality of war. The experience was enriched by a guide, who navigated the students through the nuances of photojournalism. From discussing technical aspects to addressing ethical considerations, and overall broad background, the guide provided valuable insights that deepened their appreciation for the power of visual imagery. The impact of the World Press Photo exhibition lingered, influencing the students’ perspectives on current events and reinforcing the importance of critical thinking in their studies. It was definitely a visit that broadened their horizons and deepened their understanding of the world around them through photography.
Photograph: Yana Stepanenko (11) is carried by a doctor at a public hospital in Lviv, Ukraine.
AULA A EXPORECERCA JOVE
Dos alumnes de Segon de Batxillerat (Aurum) van participar a l’Exporecerca jove, una fira de recerca internacional oberta al públic, on joves de Secundària i Batxillerat d’arreu del món presenten els seus projectes d’investigació durant tres dies en stands personalitzats per ells mateixos, difonent i donant a conèixer la seva recerca al públic visitant.
Gabriel López i Ramon Dagà va elaborar un pòster del seu Treball de Recerca i el van exposar del 6 al 9 de març a la fira celebrada a Barcelona.
- Gabriel López: “Desafiant la torrada amb mantega: com la física pot explicar el fenomen observat pel qual una torrada cau per la part de la mantega?”
- Ramon Dagà: “Fabrication of an AlCrFeNiTi high entropy alloy using ball milling for cold spray coatings”
Un jurat especialitzat va valorar tots els projectes presentats a la fira i deu van ser seleccionats per passar a la final. Un dels seleccionats ha estat el treball del Gabriel López que participarà a la final el 5 d’abril al Paranimf de la Universitat de Barcelona. A més, en Gabriel també ha rebut un Premi Centre de Recerca Matemàtica i ha estat convidat a una estada d’una setmana al CRM per tal de col·laborar amb físics i matemàtics.
En Ramon va obtenir com a premi participar en les Jornades sobre l’Ensenyament de Química a Catalunya (JEQC), organitzades pel Col·legi de Químics de Catalunya i la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona i també presentar el treball al llibre d’actes d’aquestes jornades.
Moltes felicitats a en Gabriel i en Ramon!
AULA MUNTANYA
Aula Muntanya és una activitat extraescolar voluntària on els alumnes fan recorreguts per la muntanya i activitats que els apropen a la natura. Acompanyants per professorat i un alumne voluntari de Batxillerat, el 16 de març un grup d’alumnes va participar en la primera sortida d’Aula Muntanya del curs 2023-2024. Era ben aviat quan van començar a partir cap al cim de Les Agudes, creuant una fageda majestuosa del Parc Natural del Montseny. Les motxilles anaven plenes d’il·lusió i de provisions per a superar-se en una jornada com aquesta. Després d’unes primeres hores d’intensitat i d’esforç, l’arribada al primer cim els va sorprendre amb la visita d’unes cabres que pasturaven per la zona. Al cap d’una estona, la ruta va avançar per un sender en direcció al segon cim, el Turó de l’Home, on els nens i nenes van estar jugant amb la neu que encara hi quedava. Allà, van aprofitar, també, per posar a prova allò que havien après al llarg de la sortida i conèixer-se una mica més. El paisatge, la màgia de la boira, i la companyia, va fer d’aquesta sortida, tota una lliçó d’admiració i de connexió amb el món que els rodeja.
AULA EN FAMILIA ARRENCA A PRIMARIA I A SECUNDÀRIA
Aula en Família és un projecte amb el qual l’escola crea un espai de trobada de reflexió i d’aprenentatge compartit entre família i escola. Educar és una gran responsabilitat, però en podem gaudir! Si ens ajudem i compartim valors, plantem una gran llavor en l’educació dels nens i nenes de l’escola. Lluny de voler ser una classe magistral, aquestes trobades són una ocasió per obrir diàleg i compartir les nostres experiències.
Aula en Família va iniciar el curs passat amb algunes sessions a la secció de Parvulari i aquest curs s’han fet les primeres sessions a Primària i Secundària.
La primera trobada de Primària va estar dedicada a Els límits per donar resposta a les qüestions que més ens preocupen del dia a dia: Quan i com hem de posar límits? Podem dir NO sense discussions? Com gestionar-ho de manera amable, respectuosa i constructiva? Per tal de poder conversar, hi havia un límit d’assistència de 35 persones i la sessió va estar plena. Va ser una trobada molt interessant on vam poder compartir punts de vista i experiències viscudes. La sessió se’ns va fer curta i esperem poder-nos trobar novament ben aviat!
El tema de la sessió de Secundària era el Batxillerat que ofereix Aula actualment. A càrrec de la Sra. Adriana Fasanella (Coordinadora de Batxillerat), es van abordar qüestions generals de caràcter pedagògic i administratiu, així com aquelles relacionades amb el funcionament de l’escola. La sessió estava oberta a totes les famílies de l’escola i van assistir unes 60 persones aproximadament. La majoria d’aquestes tenien fills/filles a Sisè de Primària i Secundària, però també van assistir famílies de Primària. A la sessió va ser una bona ocasió per resoldre dubtes i inquietuds sobre el Batxillerat.
CONFERENCIAS EN PRIMARIA
Los alumnos de Primaria recibieron la visita de unos conferenciantes muy especiales. Madres y padres de la escuela vinieron a compartir su conocimiento sobre temas que los alumnos están estudiando.
En Primero y Segundo de Primaria, la Dra. Maria Pinto-Machado (médico oncólogo y madre de la escuela) y la Dra. Ana García (médico del Institut Clínic Cardiovascular (ICCV) del Hospital Clínic) realizaron un taller titulado “Aprendiendo sobre la salud”. Se trataron temas como: la diferencia entre problemas de salud “pequeños” transitorios (como un resfriado) con problemas de salud “de mayores”, qué pasa dentro de nuestro cuerpo y cómo nuestros órganos necesitan cuidado y cómo podemos dar salud a nuestro cuerpo manteniendo unos hábitos y alimentación saludables. Fue un taller que despertó mucho interés en los alumnos quienes participaron con muchas preguntas.
En Cuarto de Primaria profundizamos en el aprendizaje de la sangre gracias a la conferencia La Sang Font de Vida a cargo del Sr. Lluís Pons. La charla empezó con una introducción a los componentes de la sangre y para qué sirve cada uno, también se habló de la donación de sangre y en particular del plasma y sus usos terapéuticos. Fue una conferencia llena de conocimientos nuevos y en la que los alumnos se sorprendieron con algunas de las informaciones.
Ambos talleres fueron unas experiencias muy enriquecedoras para los alumnos y agradecemos a los conferenciantes su tiempo y dedicación.
Aprovechamos para recordar que, si quisieran colaborar impartiendo un taller para los alumnos, por favor pónganse en contacto con la secretaria de su sección.
AULA CARES
RECOGIDA DE AGUA SOBRANTE EN EL COMEDOR PARA REGAR LAS PLANTAS
Todos los municipios de Barcelona y parte de Girona entraron en la primera fase del estado de emergencia por sequía el pasado 2 de febrero. Una de las muchas medidas en esta fase incluye la prohibición del riego de parques, jardines y zonas verdes, por lo que se ha procedido a cerrar el riego automático en toda la provincia. De acuerdo con esta normativa, Aula ha cerrado todo el riego de las zonas exteriores de la escuela.
Con el objetivo de mantener vivo el arbolado de nuestra escuela, se ha ideado un plan para a aprovechar el agua sobrante de todos los comedores. Hemos calculado que aproximadamente recogeremos unos 200 litros de agua en Parvulario, alrededor de 150 litros en Primaria y unos 150 litros en Secundaria, cada semana.
En este programa estarán involucrados tanto las responsables de cada comedor (Sra. Antonia Pino, Sra. Pilar Pérez y Sra. María José Medina) como alumnos voluntarios de cada sección se encargarán de recoger el agua recolectada y regar árbol por árbol. Mantener vivo el arbolado es crucial para no perturbar aún más el ciclo corto del agua.
En la sección de Secundaria contaremos con doce voluntarios de BTX I (Crescendo) y once voluntarios de ESO I – O (Heisenberg), que durante su tiempo de patio a la hora de comer regarán los árboles de cada sección. Les ayudarán voluntarios de Primaria y Parvulario, lo que hace que esta acción sea global, muy valiosa e integradora.
Paralelamente a esta acción, hay un trabajo de concienciación y divulgación asociado importante y necesario.
Estamos muy contentos de la implicación del alumnado y del personal del comedor en este proyecto.
CONCERT A LA FUNDACIÓ ACE
El passat 15 de desembre, els 16 alumnes de l’orquestra Aula i alguns alumnes de la promoció Weimar van oferir un concert al centre de la Fundació ACE (una entitat sense ànim de lucre al servei de les persones amb malaltia d’Alzheimer o altres demències, i de les seves famílies).
El repertori va ser molt variat, el públic assistent va poder escoltar des d’un preludi de Chopin fins a bandes sonores molt conegudes com la de la Vida és bella o Forrest Gump. Els alumnes tocar un concert d’uns 45 minuts de duració i les agrupacions van ser variades: orquestra simfònica, violí i piano, piano solista i clarinet i piano.
L’experiència va ser molt enriquidora pels alumnes i el públic va gaudir molt de l’espectacle.
CELEBREM
Le vendredi 15 décembre 2023, pour la première fois, l’association française Concours Carto a organisé un “Top Carto” inter-établissement international auquel les élèves de Earhart I ont participé.
À Barcelone et en France, de manière quasi-simultanée, des dizaines de classes ont participé au même défi : cartographier un extrait du roman jeunesse N.E.O. de Michel Bussi (2020, Pocket Jeunesse).
L’extrait littéraire à cartographier consistait en une description de la ville de Paris dans le futur. Après une catastrophe, les adultes ont disparu et seuls des enfants survivent en se réappropriant les lieux, organisant une nouvelle vie autour de la Tour Eiffel et du château du Louvre.
Les consignes étaient les suivantes : à partir d’un fond de carte donné, il fallait représenter les informations du texte en adoptant un langage cartographique. Cela signifie que chaque groupe a dû ensemble choisir des figurés, les replacer au bon endroit sur le fond de carte, créer une légende organisée qui les explique, inventer un titre, dessiner une rose des vents.
À la fin du défi, les trois meilleures cartes des élèves de Earhart I ont d’abord été retenues par l’association Concours Carto, celles de Mica, Ignacio R. et Ignacio V, celle de Jordina, Mia, Martina et celle de Silvia, Ona, Alejandra puis une seule carte finaliste a été choisie sélectionnée, celle de Mica, Ignacio R. et Ignacio V.
Le dernier vote a eu lieu ce vendredi 12 janvier au cours duquel la carte de Mica, Ignacio R. et Ignacio V est arrivée en première position !!
Nous félicitons tous les élèves de Earhart I qui se sont pleinement impliqués dans ce challenge et qui ont su à la fois collaborer de manière très efficace et réinvestir leurs connaissances cartographiques.
Enhorabona als alumnes de Batxillerat que han guanyat la prova de matemàtiques “Problemes a l’esprint” celebrada el 7 de febrer. Aquest concurs consisteix en la resolució de problemes en línia per a equips de centre educatiu i la denominació de “a l’esprint” prové del fet que el centre guanyador és el primer que envia totes les solucions correctes a les qüestions de matemàtiques que es plantegen. En aquesta convocatòria van participar 76 equips de i l’equip d’alumnes de Batxillerat d’Aula va aconseguir ser el més ràpid en resoldre correctament tots els problemes (ho van fer en 2828 segons, menys d’una hora!).
Felicidades a Eulàlia Gaya y Vera Morancho por obtener la medalla de plata y bronce respectivamente en la fase nacional de la Olimpiada Informática Femenina (OIFem, es un concurso de programación para alumnas de Secundaria) celebrado el 9 de marzo. Ambas quedan clasificadas para la fase internacional – European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI) que se celebrará en los Países Bajos en julio ¡Les deseamos mucha suerte y aciertos en el certamen internacional!
Enhorabona a Eulàlia Gaya per la medalla d’or i a la Vera Morancho per la de plata a la Primera Olimpíada Matemàtica Femenina (OMCaF), que es va celebrar a principis d’any a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC).
En aquesta primera edició del certamen, van participar més de 140 noies d’ESO i Batxillerat de tot Catalunya.
La Vera Morancho també va participar en la primera edició de la Olimpiada Femenina Española de Matemáticas (OFEM) que va tenir lloc el 2 de març a Las Rozas (Madrid) i es va classificar per a participar en la European Girls Mathematical Olympiad (EGMO) que tindrà lloc a Tskaltubo (Georgia) a l’abril del 2024. Moltes felicitats i ànims a la final europea!
Cinco alumnos de Segundo de Bachillerato (Aurum) participaron en la XXXVII Olimpíada Química de Catalunya que se celebró el 5 de marzo. Damos la enhorabuena a Rafael Simonsohn y Agatha Mayor que obtuvieron la 2ª y 9ª posición respectivamente, y se clasificaron para la fase nacional de la olimpiada, que se celebrará en Murcia del 26 al 28 de abril.
Enhorabona al Ramon Dagà ha estat seleccionat per participar en la XXXV Olimpiada Española de Física que tindrà lloc a Granada del 4 al 7 d’abril. En Ramon va participar a l’Olimpíada de Física de Catalunya organitzada per la Societat Catalana de Física (SCFísica), consistent en un test i uns problemes plantejats de forma telemàtica i d’una prova presencial de quatre problemes que es va realitzar el passat 8 de març. Li desitgem molta sort i encerts a la fase nacional!
ENTRE BAMBOLINES
FORMACIÓN DEL PROFESORADO
Cómo les adelantamos a la Newsletter anterior, el profesorado recibe una formación continuada que tiene como objetivo mejorar la práctica dentro del Aula y potenciar el aprendizaje y acompañamiento de nuestro alumnado. Este curso, las formaciones incluyen formaciones tan variadas como formación en teatro para incorporar en el aula, integración de habilidades socioemocionales en el aula, paliación de conflictos, trastornos del neurodesarrollo, educación basada en evidencia científica, fomento lector, etc.
Como parte de este ciclo, el profesorado de la escuela ha recibido una sesiones de formación para poder prevenir, identificar y gestionar posibles casos abuso sexual infantil. La formación la imparte la Fundación Vicki Bernadet, especializada en la prevención y sensibilización de los abusos sexuales a menores.
Los objetivos de la formación son proporcionar herramientas al personal de la escuela para la detección del abuso sexual infantil, conocer los circuitos y los protocolos existentes de actuación y protección, y proporcionar herramientas para la prevención y la protección de menores.
AROUND THE WORLD
JOAN SEOANE (promoció Migjorn)
Una carrera científica en la lluita contra el càncer
Doctor en Bioquímica i Biologia molecular i investigador ICREA al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, on dirigeix el seu propi grup científic.
Entre el 1998 i el 2003 va treballar al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York. La seva carrera professional s’ha centrat en la recerca sobre els processos moleculars que es troben a l’inici del càncer. Més específicament, Joan Seoane ha investigat el glioma, un dels tumors cerebrals més agressius, amb l’objectiu de trobar teràpies que permetin fer-li front. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb diferents premis, entre ells, el Dr.Josef Steiner Cancer Research Foundation Award 2013. A més, és el president i cofundador de Mosaic Biomedicals, una spin-off del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia que ha tingut un gran reconeixement entre el sector de la biotecnologia.
En Joan col·labora activament amb Aula: és patró de l’escola i dona regularment xerrades als alumnes de Batxillerat.
SEMPRE ÉS SANT JORDI
Les alumnes Lola Dagà i Lluna Galobardes, de Segon de Batxillerat, ens ofereixen molt bones recomanacions per gaudir d’una bona lectura aquesta Setmana Santa.
Historia de una escalera, Antonio Buero Vallejo – Historia de una escalera, de Antonio Buero Vallejo, es una obra de teatro española que retrata la vida cotidiana de los residentes de un edificio en Madrid a lo largo de varios años. La trama se desarrolla en torno a la vida de tres parejas de distintas generaciones que comparten el mismo espacio, desde los años 20 hasta los 50. En la obra, se exploran temas como el amor, la ambición, la frustración y la búsqueda de satisfacción personal. La escalera del edificio sirve como un símbolo de conexión y separación entre los personajes y nos invita a reflexionar sobre el ser humano y las complejidades de las relaciones a lo largo del tiempo.
La puissance de la douceur, Anne Dufourmantelle – La puissance de la douceur, écrit par la philosophe Anne Dufourmantelle, nous offre une vision profonde et large du concept de la douceur dans nos vies et dans notre société. A travers différentes réflexions, Dufourmantelle nous montre comment la douceur peut être une force puissante dans nos relations, notre mode de vie et notre rapport au monde. Ce livre nous invite à repenser notre approche de la vie et à découvrir la richesse et la subtilité de la bonté. Une lecture recommandée pour ceux qui recherchent de nouvelles perspectives et points de vue.
L’Agus i els monstres, Jaume Copons i Liliana Fortuny – A L’Agus i els monstres, coneixerem a l’Agus, un nen valent que viatja a un lloc ple de monstres juganers i simpàtics. Junts viuen aventures emocionants i descobreixen la importància de l’amistat A més, les il·lustracions són molt boniques i fan que encara sigui més divertit llegir-lo. A més, aquest llibre és perfecte per a nens i nenes a partir de 5 anys, ja que la història és divertida i fàcil d’entendre. El millor és que es tracta d’una saga de llibres, on a cada un l’Agus i els seus amics viuen aventures molt diferents. Perfecte per a nens i nenes que els agrada riure, llegir i imaginar-se mons màgics plens de sorpreses!
Un beso en mi mano, Audrey Penn – Un beso en mi mano de Audrey Penn es una conmovedora historia sobre un pequeño mapache y su miedo por ir por primera vez a la escuela. A través de preciosas ilustraciones Penn nos muestra una historia de superación personal y el conmovedor amor maternal. Es una historia que relata un problema muy común en niños pequeños y trae un gran confort a los hijos y padres que se encuentran en esta situación. La idea del beso en la mano sirve como un recordatorio afectuoso de que nunca estamos solos, incluso cuando nos enfrentamos a momentos de separación o temor. Es una lectura emotiva que resuena tanto en niños como en adultos, enfatizando el valor reconfortante del amor sin condiciones.
Narciso y Goldmundo, Hermann Hesse – “Narciso y Goldmundo” de Hermann Hesse es una obra maestra que cautiva con su prosa poética y su profunda exploración de la amistad, la búsqueda personal y la espiritualidad. Ambientada en la Europa medieval, la novela sigue la vida de dos personajes opuestos pero entrelazados: Narciso, el erudito monje, y Goldmundo, el artista errante. A través de sus experiencias y reflexiones, Hesse teje una narrativa rica en simbolismo y significado, que invita al lector a cuestionar y explorar los aspectos más profundos de la condición humana. Con una maestría literaria incomparable, esta obra sigue siendo una lectura inspiradora y transformadora para quienes buscan una exploración vívida de la vida, el amor y la búsqueda del significado.
Tres mujeres, Sylvia Plath – “Tres mujeres” de Sylvia Plath es una colección de poesía que nos sumerge en las complejidades del ser femenino con una intensidad emocional única. A través de la voz de tres mujeres diferentes, Plath explora temas como la maternidad, el amor, la identidad y la lucha por la autonomía en una sociedad patriarcal. Su prosa lírica y penetrante nos invita a reflexionar sobre las expectativas sociales y las experiencias personales que moldean la vida de las mujeres. Esta obra, aunque escrita hace décadas, sigue resonando con una relevancia y poder que perduran en la actualidad, haciendo de “Tres mujeres” una lectura indispensable para aquellos que buscan una exploración honesta y profunda de la feminidad.
SPOTLIGHT ON…
PILAR PÉREZ
Es la responsable del comedor de Primaria. Conocida por todos como Pili, ¡lleva 33 años trabajando en Aula!
¿Qué es lo que más le gusta de AULA? Que siempre estamos aprendiendo
¿Y lo que le gusta menos? Que tardo bastante en llegar desde casa
¿Cuál era su asignatura preferida cuando iba a la escuela? Plástica
¿Y la que no podía ni ver? Matemáticas
¿A dónde se iría de viaje? A Grecia
¿Con quién? Con mi marido
¿Qué libro no ha podido parar de leer? El diario de Noah
¿Canción que le trae buenos recuerdos o que le gusta escuchar y por qué? Cualquiera de Antonio Machín. Era lo que escuchábamos en el coche con mis padres cuando viajábamos
Deporte que practica: Ninguno, solo camino con bastante asiduidad
Si pudiera ser un personaje conocido, ¿quién le gustaría ser y por qué? No sabría elegir uno
¿Qué le hace feliz? Estar con mi gente
¿Qué superpoder le gustaría tener? Unos cuantos, pero no estaría mal poder ser invisible a
ratos
¿Qué quiere ser de mayor? Cuando sea más mayor me gustaría hacer talleres de un montón de cosas
¿Cuál es su lema o frase favorita? Vive y deja vivir.